28 Şubat 2010 Pazar

Team Ranking 2010-2011




Malum, Avrupa'ya veda ettik bu yıl için... Peki ne oldu, bu sene kaç puan topladık, kaç sıra ilerledik, ne işimize yarayacak bu? Görelim...

Galatasaray bu sezona 60. sıradan giriş yaptı UEFA Takımlar sıralamasında. Her sene, 5 sezon önce toplanan puanlar silinip, mevcut sezonun puanları ekleniyor bildiğimiz gibi. Biz bu sezona, 2004-2005 sezonunda Avrupa'da olmadığımız yılın puanlarını silerek başladık ve bu ciddi avantajdı. Nihayet büyük bir kamburdan kurtuluyorduk. O sezon ki puanımız 1.0750 idi.(Ülke başarı puanının ortalaması yalnızca) Doğal olarak bu sene topladığımız puanlar bizi rahatlıkla yukarılara taşıyacaktı.

Galatasaray bu sezon 11.5200 puan toplayarak 42. sırada veda etti Avrupa'ya. Bu henüz tam olarak bu sezonu kaçıncı bitirdiğimizi göstermiyor, zira arkamızdaki takımların bizi geçme şansı var hala, ancak en fazla 2 yada 3 sıra gerileriz, daha fazlası pek mümkün değil gibi.

Geçen sezon topladığımız puan ise 15.4000 idi, bunu hatırlatalım.

Peki bu puanlar bizi önümüzdeki sene hangi pozisyonlara getirecek:

Şampiyonlar Ligi
Grup aşamalarında Galatasaray 3. torbada yer alacak.
Eğer ligi 2. bitirip, ŞL'ye katılırsak, 2 ön eleme oynayacağız. İlk ön elemede seribaşı, ikinci ön elemede(play-off) ise ikinci torbada olacağız.

UEFA Avrupa Ligi
Grup aşamalarında Galatasaray 2. torbada yer alacak.
Olası tüm ön elemelerde seribaşıyız.

Son bir dip not: Galatasaray önümüzdeki sezona, 2005-2006 sezonundaki Tromso faciasının puanlarını silerek başlayacak. İkinci büyük kamburdan da kurtulmuş olacağız yani.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder